Roverský kmen PICKWICK
Přihlášení





Kola

27.-29. května 2005

Pátek

  • čas: 17:00
  • místo: Vozovna Kobylisy, Praha

Scházíme se čtyři – já (Pavlus), Špidla, Honza Kundrát a Kolťák. Je krásné teplo, možná, až moc…

Vyjíždíme směr sever. Cíl cesty – Dubá a ještě kousek za ní. Jedeme rozvážně, nikam se neženeme a tím pádem tedy vůbec nestíháme. :-) Večeři, připravenou Eliškou, která se dopravila do Lhoty autobusem, ztrácí svou reálnou podobu a ztrácí se nám do oblasti snu a fantazií. Nakonec ale přece dorážíme do Dubé tak okolo půl jedenácté, zde si dáváme pivo a Špidla si navíc objednává palačinku… 25,– za kus… Navíc barmanovi se nechce dělat jen jednu, a tak ho ukecává na dvě… Byly prý dobré, ale kapsa o pade lehčí… Pane EUROPOSLANČE, tohle už se vážně nevyplatí!!! Po posilnění vyrážíme do cíle naší cesty. Tak kolem dvanácté nacházíme chatu a v ní spící Elišku, kterou nemilosrdně probouzíme s otázkou, kde je jídlo. :-) Jídlo je a to chutné… Pak uleháme do postýlek spokojeni a těšíme se na zítřejší den.

Sobota

Ráno, vstáváme a jdeme se nasnídat. Vzápětí nás Eliška táhne na pískovcové skály, kdy si prý jako malá hrála… Pokochali jsme se, Špidla s Eliškou si vylezli na jeden pahorek a pak jsme se vydali zpět na oběd. Po obědě jsme vyrazili na koupání do (ne)dalekého rybníku. Navezli na jeho břeh pár tatrovek písku a už je vstupné 10 korun českých… Zaplatili jsme a po uzamčení kol jsme se začali koupat, opalovat a kecat…

Za nějakou dobu jsme se rozhodli, že vyrazíme domů a jelikož jsme si na večer naplánovali grilování, museli jsme obstarat maso. Tak jsme se rozdělili a já, Honza K. a Špidla jsme jeli do Český Lípy do Kauflandu pro něco na grilování… Po návratu do chaty, jsme rozfoukali žhavé dřevěné uhlíky a jali se grilovati špekáčky a klobásky. Potom přišla nějaká zdejší chatařka na chat (pokec) s Eliškou. Navíc dorazil i očekávaný Sanny… Takže v klídku a v pohodě skončil sobotní den.

Neděle

Vzbudili jsem se do prosluněného rána. Pospávali jsme asi až do deseti, než nás probudil rázný hluk elektrické sekačky na trávu. To nám připomnělo včerejší pozdní večer a nutnost posekat sedmikrásky. :-) Tak jsme se postupně u sekačky všichni vystřídali a po snídani/obědě jsme okolo dvanáctý nasedli na kola… Rozdělili jsme se na zewly a na spurtéry ala Tour de Prague… Abyste to nespletli, tak zewlové, tj. Eliška s Kolťákem jeli kousek na nádraží a pak vlakem do Prahy… Spurtéři, tj. Špidla, Honza K. a já, v čele s rozcvičeným Saňourem, jsme si to hasili ku Praze celý na kolech. Zvládli jsme to za cca. 3 hodiny což v době od 12 do 3 hodin odpoledne je docela výkon… Naše pruměrná rychlost 25 km/h, si vyžádala časté chlazení… Mě to stejně nepomohlo, a tak hned co jsem přijel, tak jsem prodělal takovou menší zimnici. :-)

Akce povedená… jídlo dobrý… poježdění dobrý… koupáníčko dobrý… všechno dobrý… tak děkuji hlavně Elišce… a i všem, kteří se zúčastnili.

Informace:

Autor: Pavlus
Redakční úprava: Jirka
Publikováno: 7. 9. 2005
Poslední změna: 11. 9. 2011