Roverský kmen PICKWICK
Přihlášení





Brigáda na Císařském ostrově

15. března 2003

Začnu trapně: Sešli jsme se hodně brzo ráno na Trojské lávce. Byla pěkná kosa, ale překvapivě nás bylo docela dost: nejspíš si nevzpomenu na všechny, ale zkusím alespoň namátkou – Markéta, Terezka (Kvítě), Ája, Líza, Honza-Sunny, Vojta, Honza-Pímon, Vlaďka a já-Trip. Vyrazili jsme na Císařský ostrov hledat skupinku ochranářů, což se překvapivě stalo velkým problémem. V průběhu hledání jsme narazili na dámu-reportérku z Českého Rozhlasu-Regina, která ochranáře hledala taky. Pomohla nám až moderní technika – Kvítě se spojila napřed se spícím Hejkalem a poté s ochranářským bossem ing. Justem a po chvíli dalšího hledání a brodění se bahnem jsme zahlédli skupinu kolem ohně se točících lidí, které jsme identifikovali jako trojské ochránce přírody. Radostně jsme se převlékli do pracovních oděvů a ještě než jsme se pustili do Bohulibé činnosti, prodělali jsme interview se zmíněnou rozhlasovou reportérkou.

Naše činnost byla zaměřená na pročištění pobřeží od následků povodní, aby sem nemusela těžká technika, která by zlikvidovala všechny zbylé stromy, keře a byliny. A tak jsme sbírali, odnášeli a spalovali spadlé větve a kmeny, srovnávali povrchové nerovnosti a sbírali věci, které „do přírody nepatří“. Naše dívky si z těchto často velmi nevzhledných předmětů dokonce udělaly sbírku, kterou poté vystavovaly v klubovně. :-)

Pracovali jsme několik hodin, ale samozřejmě jsme si udělali také čas na svačinu. V brzkém odpoledni jsme s Vojtou ohlásili odchod na Strahov za účelem sledování zápasu Slavia-Teplice (3:1). Ostatní to vzali směr centrum, kde navštívili mnou doporučenou alternativní výstavu, která ale bohužel naprosto nesplnila jejich očekávání, za což se ještě jednou hluboce omlouvám.

Bez této smutné tečky ale byla akce povedená a věřím, že jsme přispěli k dobré věci.

Informace:

Autor: Tip
Publikováno: 24. 9. 2004
Poslední změna: 10. 7. 2011